قواعد تهیه غذای سالم به منظور پیشگیری از اسهال خونی

 

 

قواعد تهیه غذای سالم به منظور پیشگیری از اسهال خونی

 

 

1. غذا را کاملاً بپزید

غذا ها به سادگی به میکروب های ایجاد کننده اسهال خونی الوده میشوند . پختن کامل غذا میکروب ها را نابود میکند ولی به یاد داشته باشید که تمام قسمتهای غذا باید داغ شوند . غذاهای پخته نشده را مصرف نکنید و از میوه هایی میل کنید که بتوان پوست آنها را جدا کرد .

2. غذای پخته را فوراً مصرف کنید

وقتی غذای پخته در درجه حرارت اتاق خنک میشود ، باکتری هایی شروع به رشد میکنند . هرچه فاصله زمانی بین پخت غذا و مصرف آن بیشتر باشد ، احتمال آلودگی بیشتر میشود . زمانی که بین پخت غذا و مصرف آن فاصله ای وجود دارد ( مانند شرایطی که در رستوران ها یا اغذیه فروشی ها دیده می شود )باید غذا تا زمان مصرف در درجه حرارت 60 درجه سانتیگراد یا بیشتر بر روی اجاق نگه داشته شود .

 3. غذای پخته را با دقت نگهداری کنید

غذای از پیش تهیه شده را در یخچال یا یخدان کمتر از 10 درجه سانتیگراد یا روی اجاق یا در ظرفی که دمای بیشتر از 60 درجه سانتی گراد دارد نگهداری کنید . در غیر اینصورت ، غذاهای پخته که بیش از 2 ساعت نگهداری شده اند را باید قبل از مصرف به طور کامل حرارت دهید .

 4. غذای پخته راکاملاً حرارت دهید

حرارت دادن مجدد غذا به طور کامل ، بهترین راه حفاظت در برابر باکتری هایی است که امکان دارد در مدت نگهداری غذا در آن رشد کرده باشند . حرارت دادن مجدد غذا بهاین معناست که تمام قسمتهای آن داغ شوند . غذا را درحالی که هنوز داغ است میل کنید .

5 . از تماس غذای خام و پخته جلوگیری کنید

غذای سالم پخته حتی اگر تماس اندکی با غذای خام داشته باشد ، ممکن است آلوده شود . این حالت انتقال آلودگی میتواند به صورت مستقیم ( تماس ماهی خام با غذای پخته) یا غیر مستقیم ( غذای پخته با تخته برش یا چاقوی استفاده شده برای تمیز کردن ماهی خام ) انجام شود .

6 . دستهای خود را مکرر با آب بشویید

پیش از شروع و پس از هر بار وقفه در تهیه غذا ( به ویژه پس از استفاده از توالت ، تعویض کهنه و یاتمیز کردن کودک ) دستهای خود را کاملاً بشویید.

7 . تمام سطوح آشپزخانه را پاکیزه نگهدارید

از آنجایی که مواد غذایی به راحتی آلوده میشوند . هر سطحی که برای آماده سازی ماده غذایی استفاده میشود باید کاملاً پاکیزه باشد هر تکه یا ریزه مواد غذایی می تواند منبع بالقوه ای برای باکتری ها باشد .ظروف و پارچه های مورد استفاده برای شستن یا خشک کردن ظروف وسطوح آماده سازی مواد غذایی باید هر روز تعویض و جوشانده شوند .

8 . از آب سالم استفاده کنید

استفاده از آب سالم برای تهیه غذا به همان اندازه مصرف برای آشامیدن اهمیت دارد . اگر به سالم بودن آب شک دارید ، آن را قبل از افزودن به مواد غذایی ناپختنی یا تهیه یخ ، بجوشانید یا کلر بزنید .